Повдигнати нови обвинения по Пуделгейт бавят гледането на мярката на

...
 Повдигнати нови обвинения по Пуделгейт бавят гледането на мярката на
Коментари Харесай

Случаят "Пуделгейт": Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда

 Повдигнати нови обвинявания по " Пуделгейт " бавят гледането на мярката на Петя Банкова и Стефан Димитров, заяви организация Фокус. Защитата съобщи, че делото се бави, тъй като има нови обвинявания, които трансформират цялостния темперамент на следствието.
 
Едно от новите обвинявания е, че Петя Банкова е преназначавала чиновници и ги е принуждавала да разписват документи срещу тяхната воля. Едното обвиняване е за присъединяване в ОПГ, а другото за насила ", уточни юристът ѝ Аделина Натина.
 
Освен че ги е принуждавала да разписват документи, тя ги е командировала на разнообразни места в страна по свое убеждение.
 
Аделина Натина запита: " Кой е имал повече власт основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев или Петя Банкова и за какво Коцев е пуснат под гаранция, а Банкова е в ареста? ".
 
Припомняме, че за трети път Софийският апелативен съд ще взема решение за ограниченията за неотклонение на някогашната шефка на митниците Петя Банкова и предприемача Стефан Димитров. Те са упрекнати за присъединяване в незаконна група за контрабанда и корупция. Досега два пъти съвещанието се отлагаше поради адвокатката на Банкова, която беше в болничен.
 
Днес делото ще се гледа от нов състав. Другите упрекнати са Марин Димитров, който е татко на Стефан, само че към този момент е на независимост поради здравословното му положение, и Никола Николов-Паскал, който се търси. От сряда обвиняване за присъединяване в незаконна група получи и някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Koцев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР